• Çar. May 15th, 2024

Oteller de Yapay Zeka Kullanımı Artıyor.

Ara 21, 2022
Turizm de Yapay zekaTurizm de Yapay zeka

Sektördeki kalifiye profesyonellerin eksikliği, büyük olumsuz sonuçlarla görünür hale geldi: hizmet sorunları, çevrimiçi platformlardaki olumsuz yorumlar ve müşteri kaybı … otomasyon ve teknolojinin muazzam desteğine rağmen yeterli olmayan birçok sorunun yanı sıra bir otelin performansı misafirler için son derece önemlidir.

Misafirlerin davranışları covid sonrası dönemde hızla değişiyor. Turizm sektörü için yeni normaller oluştu.

Potansiyel konuklar bu kadar çok arama seçeneği, rezervasyon kanalları ve reklamlar karşısında bunalmış durumdadır ve bu nedenle markaların, içeriği basitçe yönetmek ve dağıtımı derecelendirmek için tüm kanalları otomatikleştirmesi gerekir.

Konaklama Sektöründe Yapay Zekadan Yararlanma

Hız ve sadelik, günümüz tüketici çağının ana değerleridir. Öyle ki, Misafirlerin sorusuna en ufak bir zaman ayırsak dahi müşteri, sorusuna anında cevap verebilecek başka bir otel sitesine geçmiş olacaktır.

Müşteriye yardımcı olmak için çok seçenekli veya çok adımlı bir telesekreter kullanırsak, rezervasyon sürecinden anında vazgeçmeleri de çok olasıdır.

Bu noktada, bu tür bir durumu kurtarmak için en etkili çözümün ne olabileceği açıktır: yapay zeka (AI).

Yapay zeka tarafından sunulan seçenekler, yalnızca konukların elde tutulmasına ve katılımına katkıda bulunmakla kalmaz, aynı zamanda müşteri ihtiyaçlarının ön saflarında yer alan bir otel olarak markanın itibarına da katkıda bulunur.

Bu dijitalleşme sistemlerinin sağladığı en önemli avantajlardan biri (daha doğrusu asıl avantajı), bir otel çalışanının en son ihtiyaç duyacağı şeyin otel adresi veya restoran olup olmadığı ile ilgili mesajlara cevap vermek olduğu sektördeki işgücü açığını kapatmaktır.

Yapay zeka ile tasarlanan bu konuşma botlarının uygulanması, akıllı otomasyonun otel yönetimine ve sektöre neler getireceğine dair yalnızca bir ilk bakış.

İşgücü tasarrufu ve sorgu terkini en aza indirme gibi daha doğrudan faydaları vurgulasak da, sohbete dayalı yapay zekanın ekip üretkenliği üzerinde dolaylı bir etkisi de vardır.

Sektörün yaşadığı bu aşırı talepte, büyük ölçüde pandeminin devam ettirdiği seyahat iştahının bir sonucu olarak, en düşük yatırım getirisine sahip bir otel için en az getirisi olan eylem, yöneticilerin personeli eğitmek veya bunlarla ilgilenmek için aşırı zaman harcamasıdır.

Sonuç olarak oteller, eğitimli bir sohbet robotu gibi yapay zeka sistemlerinin tasarruf ettiği zaman ve çaba sayesinde inovasyona öncelik verebilir ve daha karlı görevleri optimize edebilir.

Pratikte Konuşmaya Dayalı Yapay Zeka

Yapay Zeka (AI), dil kullanımını öğrenmek için sosyal ağları, filmleri ve TV şovlarını tarar, akıcı iletişimin tipik özelliği olan argo ve konuşma dilini birleştirir.

Bu akıllı süreç sayesinde, bir sanal asistan herhangi bir ses kanalına hitap edecek şekilde tasarlanmıştır ve yabancı diller, anlaşılması zor aksanlar veya sesler dahil olmak üzere sonsuz sayıda eğitimli soru ve yanıtı işleme yeteneğine sahiptir.

Otelciler, sanal asistan aramaları filtreleyebildiği ve en temel soruları yanıtlayabildiği için, bu devrim niteliğindeki dijitalleşme sürecinde müşteriyi daha kolay elde tutma ve dolayısıyla maliyetten tasarruf etme fırsatı görüyor.

Otelcilerin Robotlara İlgisi

Günümüz teknolojisinin getirdiği yeniliklerin turizm sektörüne yansıması , geleceğin otellerinin nasıl olacağı konusunda bir fikir sunuyor. Uzmanlar, otel yönetiminin genellikle konuşmalı yapay zekanın potansiyeline veya bot kullanımına inanmadığını vurguluyor. Argüman oldukça basit – konuklar ihtiyaçlarını karşılamak için her zaman gerçek bir kişiyi tercih edeceklerdir.

Turizm Gazetesinin araştırmaları neticesinde Dünya Turizm Birliği ,Anette konuşma botu ile yapılan bir pazar testinde iki sonuç buldu: bazı otelciler bunun uygulanmasını umursamıyor gibi görünüyordu ve diğer durumlarda, beklemeye alınan çağrıları önlediğinden yapay zekanın bir temsilciden daha iyi olabileceği önemli ölçüde gösterildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir